tisdag 19 november 2013

Utmaningen med att döpa sitt barn

En av dagens största nyheter i social media har varit att Blondinbella äntligen fött sin lilla knubbis Gillis.

Det är ju nåt med de här namnen som får en att tänka på andra såna lite avväpnande is-böjningar. Alltså, ja knubbis, bebis, gullis osv. Men Gillis är faktiskt ett fornnordiskt namn som betyder "han som gillar", så all is well.

I alla fall är varje nytt barn som föds, förutom en enorm belastning för vår miljö (särskilt västerländska barn med sina konsumtionsbeteenden), vackra mirakel. Ingen ironi i detta. Det är underbart med barn, så all lycka till de unga föräldrarna. Statistiskt sett kommer det gå bra för Gillis eftersom han valt en fin klassbakgrund att födas in i.

Att komma på och komma överens med sina partners om vad ens gemensamma barn ska heta kan vara knepigt. I dag kanske man vill, precis som när man registrerar en hemsideadress, ha något som är lätt att komma ihåg, som sticker ut och som dessutom är lätt att stava till.

Ens namn är ju något man själv äger men som andra mest använder när de snackar skit om en. Om man inte är galen eller om man inte är Mary J. Blige som pratar om sig själv i tredje person. Så det ökar ju pressen ytterligare på en som föräldrar. Vill man att ens barns framtida falska vänner ska säga "Anders är ett sånt rövhål" eller "Texas är ett sånt rövhål". Det är naturligtvis en fråga om smak och alla föräldrar får göra som de själva vill. Det är inte upp till mig att moralisera om detta.

Hur som helst så har allt detta fått mig att fundera lite på vad jag själv skulle vilja att mina eventuella framtida framtidsbarn ska heta.

Just eftersom de kommer existera i framtiden vill man ju att de ska heta coola framtidsnamn.
Här är en lista!


  • Bullzip3000 Sol
  • Cyber_Kim2015 Sol
  • 99_kr_månaden Sol
  • Streaming_varsomhelst Sol
  • Minimilön-Jerka Sol
  • Terrabyte Sol
Man vill ju hitta ett namn som gör att barnen blir lagom mobbade så de inte börjar med sport utan hellre blir kraftigt asociala, får anknytningsproblematik men blir asgrymma twittrare (eller vad framtidens motsvarighet till Twitter kommer vara. Kanske att man är uppkopplad till matrixen genom en slang från röven så man bokstavligt talat kan bajsa ut allt man har inom sig i feeden. Vad vet jag. Jag är ingen siare.).