tisdag 13 mars 2012

Det turkiska badet och jag

Jag är på semester i Istanbul. Det är behagligt. Regnar och är kallare än i Malmö. Men skönt att komma bort från jobbet och stressen.

Det Holger sett mest fram emot var att gå på turkiskt bad. Själv är jag rätt ointresserad av badhus. Visst, jag blev medtvingad till Sydpolen några gånger som barn (ett äventyrsbad i Södertälje), men tyckte det var rätt tråkigt och jobbigt.

Jag hade en del skuldkänslor inför det här med det turkiska badet. Holger ville så gärna och jag ville ju inte alls, men jag bestämde mig för att gå med på det för det sista jag vill är att vara en tråkig pojkvän.

Holger bestämde att vi skulle gå dit på onsdag, men så ville han gå dit redan idag för att kolla var det låg. Väl framme kom han på att vi där och då ska in och bada. Jag kände att jag ville veta mer om vad det innebar men gick med på det ändå.

Holger beställde en massage och blev ivägslussad nånstans utan att vi hann avtala om hur vi skulle mötas upp sen. Jag som inte ville ha massage blev inslussad i ett ovalt rum med pelare och kupoltak av en man som knåda min rumpa och körde upp tummen i anus genom handduken jag hade virat runt midjan.

Det var tomt i badrummet, så jag satt där och försökte hålla något slags tidsbegrepp utan någon klocka för att lista ut när det var socialt acceptabelt att dra därifrån.

Jag blev ganska uttråkad för det fanns ingen att snacka med. Jag försökte gå därifrån men blev inschasad igen av ass-groping-mannen.

Mannen tog av mig handduken och hällde kallt vatten över mig. Jag kunde inte riktigt känna det mysiga i detta. Det kändes mest som när jag var liten och mamma tvingade ut mig för att leka med de andra barnen när jag helst ville sitta inne och rita eller läsa serietidningar. Ja, fast med skillnaden att det här inte fanns några andra att hänga med förutom en naken turkisk man som bryskt förgrep sig på mig. Å andra sidan hade jag betalat 300 spänn för detta, så något utöver det vanliga förtjänade jag.

Efter ett litet tag kom en förvirrad liten japan in. Han fick inget finger i röven. Undrar om han hade betalat mer eller mindre än jag.

Vi började snacka med varandra. Hans familj hade dött i Tsunamin förra året, så nu utbildade han sig till jurist med inriktning för försäkringsbolag i Los Angeles.

Sen blev han knådad och då passade jag på att gå ut till entrén där jag satt ett tag och väntade på Holger som tillslut kom ut överlycklig.

Nu tröstäter jag en Magnum-glass och tänker på att en tsunami aldrig stulit något av värde från mig.