torsdag 9 februari 2012

Mikael Sol: Självklart ska vi jobba till 75! Lata jävlar!

JOBBA TILL 75? Jag kommer att jobba tills jag dör på fabriksgolvet. Jag förstår inte varför jag skulle sluta jobba vid 65. Jag liksom typ andra i min generation pensionssparar inte ens, eller är med i facket. Hey, jag har inte ens hemförsäkring. Hallå, mitt hus har ju inte brunnit ner! Jag pensionssparar inte eftersom jag tror på att jag hittar andra försörjningsmöjligheter när jag blir gammal. Kanske som blöjtestarkonsult åt Carema. Jag är jättebra på att gå flera dagar utan att byta blöja. Kunde Gandalf jobba när han var gammal så kan jag. Han bevisade att livet inte alls är som i sossarnas sjuka sagor. För mig som arbetsgivare är det självklart att det inte är hållbart att människor ska vara pensionerade de sista fyra åren av livet, skriver Mikael Sol, känd för sin blogg Mikael Sol.

Genom att följa bloggar har jag förstått att många som hatar vårt fina land är upprörda över tanken att de ska jobba tills de är 75 år. Men för mig som jobbat sedan jag var 5 år i Kinas Apple-fabriker och själv varit arbetsgivare sedan jag kom i puberteten är det självklart att det inte är hållbart att människor ska vara pensionerade de sista fyra åren i livet. De ska ju ändå dö i sin ensamhet liksom.

Ett av de motargument jag hört är att det finns folk med tunga arbeten som inte klarar av att jobba tills de fyller 75. Men tanken är inte att man ska ha samma yrke från att man är 6 år till 74. Kanske man är barnprostituerad i början av karriären, men när kroppen inte pallar de sexuella övergreppen längre börjar man sälja sina yngre syskon och vid 60 kanske man blir konsult. Vilket jobb man har ska påverkas av var män befinner sig i ens underliv.

Just eftersom vi kommer att arbeta längre är det viktigt att välja en karriär som känns kul. Du kanske precis som jag tycker att sprit är kul? Bli alkoholist! Förr var det föräldrarnas klasstillhörighet som avgjorde var man hamnade på samhällsstegen och man hade svårt att byta klass. Nu när klyftorna mellan fattig och rik ökar lavinartat är det allt fler som ser sin karriär som en investering i hur man vill att ens liv ska se ut. Man ska välja yrke för sin egen skull. I framtiden kommer anställningen heller inte vara att man ska jobba 9-5. Istället kommer ens jobb allt mer bli ens livsstil. Det finns ingen tidsgräns för när arbetet ska pågå. En vanlig arbetsdag bör kanske ligga på 20 timmar sju dagar i veckan. Bara lata människor behöver sova mer än en kvart. Kolla in mig som exempel. Jag sover ca 10 minuter per natt och det gör att jag helt tappat verklighetsförankringen. Oj, nu när jag tänker efter borde alla rida till sina jobb på rosa fluffiga enhörningar.

Jag kommer att jobba tills jag dör. Igår dog jag lite när jag såg en sjukt snygg väska från Gucci. Asså guuuu va den va fin! Alla kan ha en sån väska, tycker jag.

Jag förstår inte varför jag skulle sluta jobba vid 65. Nu är klockan 19.47 och jag är inte det minsta trött. Amfetamin har den inverkan! Jag liksom andra i min generation pensionssparar inte ens. Jag pensionssparar inte eftersom jag tror på att jag hittar andra försörjningsmöjligheter när jag blir gammal. Jag kan jobba när jag är gammal eftersom jag är scientolog och därför aldrig kan bli sjuk. Varför finns ens ordet "gammal"? Det är ju bara en omskrivning för LAT och OTACKSAM!

Det är dags att vakna upp och lukta på frappen. Vad är det för liv att gå till jobbet med en känsla av tvång varje dag, när man kan göra det ändå tills man är 75? Börja lida redan idag istället! Det handlar om ens inställning till livet. Ditt jobb är en livsstil. Våga byt jobb. Är du lokalvårdare? Bli VD på Ericsson. De har ett jättebra bonusprogram som jag kan rekommendera! Våga utbilda dig till bloggare. Jag erbjuder bloggkurser i hur du lägger upp Dagens outfitt, bloggar om utlandsresor och hur du skriver inlägg som handlar om absolut ingenting på så många tecken som möjligt. Satsa på förändring nu, istället för att räkna dagarna tills du blir 65. Färga håret i panda-urin om du har lust! Köp ett diamanthalsband bara för att du är värd det! Allt är möjligt!

Jobb ska behöva vara en börda. Därför är jag entreprenör! Jag tycker synd om den som har rätt till semester 5 veckor per år för att lata sig. Hitta istället ett yrke där du får jobba hela tiden. Ett där du får ordentligt med kuk från överheten!

Sen kommer det självklart alltid att finnas folk som inte kan jobba när de är 75. Sånt kan ske. Asså de kanske får cancer och dör. Men om fler jobbar kan de ta hand om de sjuka jävlar som inte kan jobba. Det är exempelvis därför det är så bra att vi skär ner inom vården!

Min mormor och hennes vänner är alla döda, men jag lovar att om de bara hade levt hade de varit pigga och velat jobba. Min mormor blev ensamstående ganska tidigt eftersom morfar dog 55 år gammal så hon slet för att försörja sina tre döttrar och de fick i sin tur börja jobba tidigt för att få allt att gå ihop. Hon hade så mycket kunskap från livets hårda skola att hon skulle kunna hjälpa andra som haft det tungt. Bara hon hade levt nu, 100 år gammal. Men det finns en åldersdiskriminering som gör att man inte vill anställa äldre personer för att man tänker att de ska gå i pension. Själv har jag inga äldre personer anställda i mina bolag. Vi måste komma tillrätta med åldersdiskriminering så att kompetensen de äldre sitter på inte försvinner. Exempelvis borde vi beslagta deras hjärnor vid 75 år och förvara dem i burkar som vi sen i framtiden när tekniken finns kan gröpa information ur.

Det är svårt att se framför mig vem jag är vid 75 års ålder. Kanske har jag expanderat till två bloggar då. Förhoppningsvis är jag pigg och frisk och helt sönderplastikopererad - mer maskin än människa, som Darth Vader. Då kan jag också arbeta som mentor för yngre sither. Det finns ju alltid en mästare och en lärjunge på den Mörka sidan av Kraften.

Det är viktigt att tjäna pengar på andra så att man själv kan leva fritt. Men skippa tänket att man ska spara nu för att leva sen, den inställningen måste bort. Ta ut alla dina pengar från banken. Det kommer de uppskatta! De som sparar hela livet för att ha till pensionen gör ett misstag. Pengarna kommer samhällsledarna ha fifflat bort långt innan dess. Skulle man istället använda pengarna idag, investera i sig själv, tex med schysst fejkhår eftersom ens eget fallit av efter allt överarbetande, skulle man istället kunna höja sin inkomst. Snygga människor tjänar mer! Sälj dig med ett botoxleende, vännen!

Mikael Sol, chefredaktör EgoEgo och företagare