tisdag 27 december 2011

Killar över 25 ligger inte med tjejer under 18

Häromdan var det en tjej som snart ska fylla 18 som på Twitter undrade varför killar över 25 inte ville ha sex med tjejer under 18 som regel.

En rätt sund inställning av de här killarna, tänkte jag. Hur många tjejer över 25 vill ha sex med killar under 18?

Några killar på Twitter tyckte att "över 18 år-regeln" var bra att ha.

Jag drog i alla fall in genusperspektivet i det hela. Det här med att tjejers sexuella förutsättningar inte är de samma som killars. Vi spelar efter lite olika regler. Tjejer har överlag inte sex med killar som är yngre än de själva och killar i sin tur har inte sex med tjejer som är äldre än de själva är.

Det här provocerade så klart en sån där anonym twittrare som inte twittrar under eget namn eller med eget foto. Han menade att det är diskriminerande mot individen att påvisa att kvinnor och män har det olika.

En individkvinna kan av en slags egen stark vilja helt opåverkad av samhället och den kontext hon är i endast vilja ha sex med äldre män. Och så hänvisade en annan twittrare till ett blogginlägg om att kvinnor på individnivå bara köper parfym gjorde för kvinnor eftersom de tycker att de luktar gott, ungefär som att det är lika självklart som den sexuella läggningen man tilldelas av Gud innan man föds. Marknadsföring och liknande kan således inte påverka människor i deras konsumtionsvanor.

Ja, jag vet inte hur begripligt det där är, för jag blev själv lite lost i det hela. Den andre twittraren höll med om att det i samhället i stort ser ut på det sättet att kvinnor och män har olika sexuella förutsättningar, men att man inte kan ta hänsyn till det eftersom individen alltid kan bryta mot samhällets normer, men gör den detta är den förmodligen bög eller hora (eller vänsterextremist, kan jag tänka mig, vilket enligt Breivik och liknande idag är samma sak som Håkan Juholt...).

Jag bidrog dessutom med min egna regel, och den är att jag inte ligger med personer som är yngre än min lillasyster. Hon är född 1983 och alltså 28 år gammal. Detta tyckte alla männen var en väldigt konstig regel, men jag trivs bra med den. Jag har alltid sett min lillasyster och hennes kompisar som småglin, vilket de så klart idag även är jämfört med oss som är födda innan 1983.

Överlag är ju hela den där "över 18 år-regeln" ett moraliskt ställningstagande. De andra männen hävdade att det som var bra med regeln är att man som man inte behöver ta samma ansvar över en tjej som är över 18 år. Man är då mer mogen. Enligt lagen får man ju ha sex med någon som är över 15 år, men det är inte etiskt korrekt i vårt samhälle.
Här tycker jag visserligen att argumentet brister lite om man nu ser individen som något heligt. En individ som är 15 kan mycket väl vara betydligt mognare än en individ som är över 45 exempelvis (men det är löjligt osannolikt). Männen generaliserar utan att själva ta hänsyn till sin främsta regel i livet: individen kan göra allt/vara allt.

Och varför stanna vid 15 år? En individ som är 14 år kan mycket väl vara mer mogen än en som är 15 år i så fall, om man ska vara sån.

Men, med det sagt så är ju regler som inte är juridiskt bindande bara riktmärken. Om man tar min "född innan 1983-regel" så har jag brutit mot den några enstaka gånger. Exempelvis har jag haft två förhållanden med tjejer som är födda 1984. Det är möjligt att det gör mig till en pedofil i mina egna ögon. Jag har även på min dator sett "franska filmer" där kvinnor i 25-årsåldern låter konstigt i olika positioner. Detta är självfallet något jag känner stor skam över, men jag har gjort det när jag varit påverkad av alkohol och tung medicinering. Jag skulle aldrig kunna göra det annars och det kommer inte att ske igen.

För att anknyta lite till det här inlägget och året som gått så tänkte jag avsluta med någon slags redovisning av de jag legat med under 2011 för att se hur väl jag egentligen lever som jag lär. Det är ändå sånt här ni egentligen är intresserade av när ni klickar in på det här mörka hörnet av det vi kallar Internet och som vi alla betalar alldeles för mycket pengar i månaden i abonnemangsavgifter för att få lattja runt på. Håll till godo.

Person 1.
Född: 1984
Etnisk härkomst: Svensk

Person 2.
Född: 1984
Etnisk härkomst: Inom EU i alla fall

Person 3.
Född: 1984
Etnisk härkomst: Utanför EU

Sen flyttade jag till Malmö i slutet av februari och här började det hända grejer.

Person 4.
Född 1981
Etnisk härkomst: Inom EU

Person 5.
Född 1981
Etnisk härkomst: Svensk

Person 6.
Född 1985
Etnisk härkomst: Svensk

Person 7.
Född 1988
Etnisk härkomst: Svensk

Person 8
Född 1984
Etnisk härkomst: Inom EU

Person 9
Född 1991
Etnisk härkomst: Svensk

Person 10
Född 1981
Etnisk härkomst: Svensk

Som ni ser så har det smugit in en hel del 84:or i mixen, och det är ganska symptomatiskt för de jag brukar träffa. Jag vet inte vad det egentligen beror på. Det var väl en bra årgång. Ronald Reagan vann ju presidentvalet i USA bland annat vilket var jävligt bra för ett gäng individer och Bruce Springsteen spelade inför 85 miljoner på Ullevi.