lördag 26 november 2011

Ett obehagligt uppvaknande

Jag satt och ritade hela dagen på en seriesida på min nyinköpta Cintiq. Det är en sån där skärm man kan rita på med en specialpenna.

Så här ser det alltså ut när man ritar i framtiden och framtiden är nu. Det enda som saknas är flygande bilar, sen har vi allt vi behöver. Eller jag vill ju att det ska vara som i Blade Runner där allt förvandlats till ett enda stort china town. Det är ball.

Här är en suddig förhandstitt på vad jag håller på med. Den blir nog helt klar i morgon. Manuset är väldigt skruvat och handlar mycket om ordvitsar och LoL-cats. Ni som läser PC Gamer känner säkert igen huvudfiguren.

Runt 18.30-snåret blev jag redigt sömnig så jag la mig på sängen för att vila lite. Jag däckade nog ganska omedelbart.

Jag drömde lite halvjobbiga mardrömmar. Tror det var för att jag somnade med kläderna på så det blev för varmt under täcket. Jag drömde att jag mötte Ricky Gervais som gav mig en biljett. Den skulle ta mig till verkligheten, sa han. Jag tog den och öppnade mina ögon.

Vad jag såg var följande:

Ja, det är ju den vanliga synen från min säng, men det obehagliga var att jag inte kunde röra på mig. Jag var helt paralyserad. Jag blundade och då kände jag hur jag kunde röra på armarna.

När jag öppnade ögon igen låg jag kvar i samma paralyserade tillstånd som innan jag blundade.

Jag blundade igen och vände då på mig i sängen 180 grader. När jag öppnade ögonen låg jag kvar som innan.

Jag blundade återigen och gick då upp ur sängen fram till ritbordet och kände på stolen, men när jag öppnade ögonen låg jag i sängen precis som innan. Jag började bli riktigt orolig för det var sjukt obehagligt. Tänk om jag hade hamnat i nån slags skum koma eller blivit förlamad?

Tillslut ryckte handen till och jag flög upp ur sängen. What is the Matrix liksom.

Nu ska jag äta ägg.