torsdag 21 juli 2011

Att vara naken med andra män

En kompis till mig har varit på vandring i fjällen med sin kille. Hon berättade att de tog en paus vid en campingplats där det fanns en bastu. De satt vid vattnet när det helt plötsligt från bastun springer ut ett gäng tjocka nakna tyskar. Hon tyckte det var genant, och ville inte att de skulle tro att hon kollade på dem.

Det är ju något med nakenheten. Vissa har problem med att vara nakna inför sin egen partner till och med. Allt fler klär sina småbarn i olika varianter av badkläder när de är på stranden. Och det som förr i tiden kallades för nudistlunch på svenska arbetsplatser finns inte längre kvar på torsdagarna.
Vart är vi på väg med vår nymoralism?

På gymmet är vi nakna i duschen efteråt. Jag står när med ett gäng män som jag inte känner och som jag inte pratar med. Vi står där utan kläder. Tvålar in oss och grymtar lite. Nån kanske kissar i duschen också.

Ibland när jag känner vattnet spira ner för min hud så blundar jag och tänker på en stor muskulös man. Han kommer upp bakom mig med ett hårt stånd. Med mörk hunger i blicken. Han trycker in mitt huvud mot kaklet så jag nästan tuppar av. Slänger mig mot marken och knullar mig hårt.

Sen lämnar han mig där blåslagen på golvet.

Utan att vi sagt ett ord till varandra. En tyst överenskommelse mellan två män, vilse i äventyret som är livet.