torsdag 23 juni 2011

Skriver något om serier eller om mig, del 2

Hon ringde och berättade om förra sommaren. Hur hon upplevde det när jag plötsligt sa att jag låg med andra.

Jag vet inte, jag bara utgår från att alla andra gör det. Jag försöker lära mig att det inte är så, men jag har svårt att tro det. Alla singlar ligger väl runt? Alla träffar väl flera samtidigt?

När jag flyttade till Malmö bestämde jag mig för att inte hålla på så. Jag skulle sköta det straight. Malmö är en liten håla där alla vet vad alla gör, tänkte jag.

Så jag började dejta en tjej. Och så började jag dejta en till. Och eftersom det var så få så kärade jag så klart ner mig i en av de där två. Så jävla ovärt för det blev inget mer med den grejen. Hon ville liksom inte ha något seriöst, och det ville väl inte jag heller egentligen. Jag ville bara att vi skulle ses så pass många gånger att jag som vanligt skulle hinna tröttna. Jag blev ganska ledsen. Så har jag säkert fått många tjejer att känna också. Ibland skäms jag för det där.

Men jag ska försöka vara mer monogam framöver. Senaste tjejen jag hängde med här var jag helt straight med. Förutom två gånger, men då var jag inte i Malmö, så det räknas inte.

I alla fall så gick jag på Beckmans och när jag gick där började jag tänka att jag kanske skulle jobba med reklam istället för serier. Det är mer pengar i det och fler får se ens grejer... Men fan, jag tyckte att det verkade så sjukt tråkigt. Jag kände starkt att jag skulle bli djupt olycklig om jag gav mig in på den banan. Jag jobbade lite åt en liten byrå med några grejer, men det kändes inte naturligt.

Nu när jag jobbar med serier känner jag mig verkligen som en sjöjungfru i vattnet. Förutom att jag inte luktar fisk och har tuttar och kan locka sjömän i fördärvet.

Och det är ingen slump att jag jobbar där jag jobbar. Jag har svultit och varit fattig i många år i väntan på att dörren skulle öppna sig. Att rätt tjänst skulle bli ledig och nu är jag här. Jag är inte lika mager längre. Jag börjar fetta till mig.

Det är så jävla gött.