tisdag 28 juni 2011

Öppenhjärtig intervju om näthatarna, SD etc!

Intervju Mikael Sol är bloggaren som för någon dag sedan drev med internetfenomenet "puckon som kommenterar artiklar på webben".

Vad har hänt sedan inlägget på din blogg publicerades?

- Jag har de senaste dagarna fått en hel del otrevliga mail från olika internetpersoner och även journalister, vilket har gjort mig väldigt illa berörd. Jag hade inte alls räknat med att upprörda näthatare skulle bli upprörda av att jag drev med dem. Det kom sannerligen som en chock för mig. Inte vet jag, men jag är väl naiv helt enkelt. Men det rättfärdigar ju faktiskt inte att folk är taskiga mot mig! Det är faktiskt synd om mig. Jag har mått jättedåligt av att de upprörda blev upprörda och skrev nedriga saker.

Du tyckte inte att det var sjukt otrevligt att du använde dig av deras inlägg?

- Nej, det var inte otrevligt. Det var satir.

Det här är inte första gången du hamnar i blåsväder efter att du tagit texter och satt dem i andra sammanhang. För några veckor sen var det kungens uttalanden om kaffeflickorna som användes, och tidigare har du även använt dig av material från både Kissie och Blondinbella. Bland annat har du en tendens att kalla alla dina flickvänner för "Nils" eftersom Blondinbellas förra pojkvän heter Nils. Vad tycker de om att bli kallade för ett killnamn, de är ju tjejer?

- Ja, det där är ju kanske ett litet märkligt skämt. Det är nog bara jag som tycker det är kul, men å andra sidan skriver jag inte för andras skull, utan för mig egen.

Du brukar dela youtube-videos på din blogg. Brukar du informera de som gjort videorna om att du använder dem?

- Nä, jag brukar klicka på "bädda in".

Den kända bloggaren Kissie snodde ju en teckning av dig där du själv blir knullad av en hund bakifrån en gång, utan att informera dig eller ange källa. Kände du dig inte kränkt då?- Nä, asså, det var säkert bara satir från hennes sida.

Men du anser inte att du har en skyldighet att inte driva med sexister, rasister och andra puckon på nätet?

- Nja, jag driver la med vad jag känner för.

Hur ser det ut med ditt samröre med Sverigedemokraterna? Är det något som kvarstår?

- Jag tar starkt avstånd från rasism och nazism i alla dess former. Grejen är att jag var i desperat behov av 40 000 miljarder att köpa världens mäktigaste teppanyakihäll att vant vända de spröda råvarorna på. Dessutom brukar ju Moderaterna köpa bloggare, och jag ser inte riktigt skillnad på de där högerpartierna. När den socialistiska revolutionen oundvikligen kommer ligger de risigt till hela bunten.