torsdag 30 juni 2011

Mitt första jobb på länge!

För några veckor sen var jag på jobbintervju på en ICA här i Malmö. Morsan hade tröttnat på att betala min hyra varje månad, så vi har kommit överens om att jag måste jobba lite så att jag i alla fall kan betala halva hyran.

Men gud vad jobbigt det var att jobba. Idag så var det väl mest på prov. Jag jobbade fyra timmar, men ändå, sjukt jobbigt. Fattar inte att folk pallar. Min chef vill att jag ska jobba tre dagar i veckan, varav det ibland blir på helger. Jag har ingen lust att jobba på helgen! Hallå, då vill jag chilla med mina polare. Särskilt nu på sommaren då det är gött att bara softa i en skön park. Dricka lite rosévin och käka kex. Njuta liksom.

Jag är ju faktiskt konstnär, men det är typ ingen som blir imponerad över att jag gick ut Konstfack för tre år sen. Äh, jag vet inte. Man blir ju lite slapp när man bara frilansar runt lite så där som jag gjort de senaste åren, men va fan, man måste ju få ha lite kul också, om ni fattar vad jag menar hehe. Galen tid som varit alltså.

Fast ja, man är ju arbetare nu liksom. Typ det var Lenin också en gång i tiden, så jag försöker tänka på det. Känns rätt fett. Alltså visst, idag fick jag lära mig hur man packar upp varor och ställer dem i tex mex-hyllorna. Det finns tydligen olika "fabrikat" och dem får man inte blanda med varandra. Tacossås från ett "fabrikat" får inte stå tillsammans med ett från ett annat, och mild och het sås får man inte heller blanda. Däremot får man ställa dem bredvid varandra (om de är av samma "fabrikat").

När jag stod där och försökte lista ut hur hela den där grejen funkade med vad som skulle vara var kändes det verkligen som att jag stod på barrikaderna!

Det är jävligt exotiskt faktiskt. Några av mina arbetskamrater har inte ens varit på en demonstration nån gång! Det är nästan som att de inte bryr sig om något annat än att tjäna pengar till hyra och annat sjukt trist. Typ mini-kapitalister är de allihopa.

Inte konstigt att de gillar att sitta i "kassan" så att säga.

Jaja, måste nog sova nu eller nåt. Så jädra trött efter denna arbetsamma dag!