torsdag 16 juni 2011

Dag 1: Låt The Game börja!

Jag har börjat med The Game. Ni vet den där boken som ska generera ligg åt töntar.

Eller det är inte the The Game, utan spinnoffen Spelets regler utmaningen.
Varje dag får man uppdrag som man ska utföra. Målet är att man efter 30 dagar ska ha fått en dejt. En dejt innebär att man gör något med en person som man avtalat tid att göra något med, typ en fika.

Jag har ju inte legat med någon på snart två år nu, så det här passar väl bra, tänker jag. Dessutom har jag fått låna boken helt gratis av en kompis som är helt besatt av The Game.

Dagens uppdrag var att snacka med fem främmande människor. Det räckte att typ säga hej, mer eller mindre.
Jag försökte det här redan igår, men jag låste mig helt och vågade knappt prata med servitrisen när jag beställde mat på kvällen.
Idag gick det bättre i alla fall. På bussen i morse så låtsades jag som om jag var osäker på vilken buss jag var på. Jag frågade han som satt bredvid mig om vi var på tvåan. Det var vi. TUR!

Sista personen jag pratade med idag var en asiatisk man bakom mig i ICA-kön. Han skulle bara köpa en dricka, så jag sa att han kunde få gå före mig. Tyvärr fattade han varken svenska eller engelska, så det slutade med att han trodde att jag sa åt honom att lägga pinnen bakom sig på kassabandet. Jag blev lite generad, för jag tänkte att han tyckte att jag var en dryg idiot. Å andra sidan såg det ut som att han skämdes skitmycket över att han egentligen hade tänkt skita i att lägga pinnen efter sig.

Nu säger jag inte att alla asiatiska män är likadana när det gäller pinnar, bara så ni vet, PK-maffia!

Sen skulle man utvärdera sig själv också.

1. En eller två meningar om hur jag tror att andra uppfattar mig:
Rolig och knasig. Lite lätt dryg kanske.

2. En eller två meningar om hur jag skulle vilja att andra uppfattar mig (sånt här använder man sig av när man vill förstärka varumärken förresten, bara så ni vet):
Seriös och trevlig att vara med, så där så att man kanske hör av sig för att undra om jag vill hitta på något.

3. Tre egenskaper eller beteenden jag vill förändra med mig själv:
Jag vill bli mindre missunnsam och svartsjuk av mig. Och så vill jag bli bättre på att fråga om hur andra har det. Jag är rätt dålig på att fråga "Hur är läget?" när nån frågar mig om hur läget är. Det är ju störigt.

4. Tre nya beteenden jag skulle vilja tillägna mig:

Jag skulle vilja bli mer flörtig med folk, alltså på ett charmigt sätt och inte ett sånt där jag-vill-våldta-dig-sätt. Utan ett som gör folk glada. Kanske det kallas "utåtriktad". Jag skulle även vilja bli bättre på att styra upp mitt egna serietecknade. Börja jobba med bok två på riktigt på helgerna och under semestern. Få folk att inte tycka att jag är en dryg idiot.

Överlag verkar den här första dagen handla mycket om självuppfattning och social fobi. Jag gillar det, men det är samtidigt lite läskigt för det påminner om när jag gick i KBT, vilket var asjobbigt.